به گزارش روابط عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، گلهای زیبای آفتابگردان یکی از چند محصول غیرنیشکری این صنعت است که به ثمر نشسته و اکنون فصل برداشت آن فرا رسیده است.
به گفته مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، امسال بیش از ۷۴۳ هکتار از اراضی آیشی کشت و صنعتهای هشتگانه، به این محصول اختصاص یافته است.
برداشت دانه روغنی آفتابگردان تا نیمه مرداد ماه ادامه دارد و بر اساس پیشبینیها در مجموع بیش از یکهزار تن محصول از این مزارع برداشت میشود.
بینیازی کشور از واردات دانههای روغنی و رونق اشتغال
دکتر عبدعلی ناصری بینیازی کشور از واردات دانههای روغنی و رونق اشتغال محلی را از اهداف این شرکت در توسعه کشتهای غیرنیشکری مثل آفتابگردان عنوان کرد.
وی افزود: کشتهای غیرنیشکری مثل گندم، کلزا و آفتابگردان در کنار کشتِ نیشکر، توسعه نیشکر را به «شرکتی راهبردی» در حوزه کشاورزی تبدیل کرده و کشت این محصولات در تناوب زراعی نیشکر، زمینه را برای کشت مطلوب نیشکر مهیا میکند.
بر اساس این گزارش، ۱۱۲ هکتار از اراضی کشت و صنعت امام خمینی (ره)، ۱۰۰ هکتار امیرکبیر، ۱۰۰ هکتار از اراضی میرزا کوچک خان، ۱۱۰ هکتار از زمینهای آیشی دعبل خزاعی، ۱۲۰ هکتار سلمان فارسی و ۲۰۱ هکتار از اراضی فارابی، به کشت آفتابگردان اختصاص یافته است.
حرکتی هدفمند در راستای سیاست وزارت کشاورزی
در همین زمینه، معاون کشاورزی کشت و صنعت میرزا کوچک خان همزمان با آغاز برداشت دانههای روغنی آفتابگردان در این شرکت، بیان داشت: کشت این محصول، حرکتی هدفمند و برنامهریزی شده در راستای سیاست وزارت کشاورزی است که در نهایت از یک سو به تامین امنیت غذایی کشور و از سوی دیگر به تناوب زراعی، کمک زیادی میکند.
محمود هاشمیزاده افزود: ۱۰۰ هکتار از اراضی آیشی نیشکر میرزا به محصول آفتابگردان اختصاص یافته و با راندمان حدود یک تن در هکتار برداشت میشود و برداشت آن تا نیمه اول مرداد ادامه دارد.
توسعه کشت آفتابگردان علاوه بر ایفای نقش در زمینه تامین بخشی از نیاز کشور به روغن، میتواند به گسترش صنعت سودآور زنبورداری هم کمک کند.
در زراعتهای غیرنیشکری، بقایای گیاهی سوزانده نمیشود و کارشناسان با علم بر مفید بودن آن برای بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی خاک و نیز کاهش اثرات زیستمحیطی، آنها را با ادوات مناسب کشاورزی با خاک مخلوط میکنند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰