کد خبر : 51998
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۰

نکات مهم تغذیه در ماه رمضان

نکات مهم تغذیه در ماه رمضان

در فاصله زمانی افطار تا سحر از ۵ گروه مواد غذایی برای تعادل و تنوع استفاده کنید .

در فاصله زمانی افطار تا سحر از ۵ گروه مواد غذایی برای تعادل و تنوع استفاده کنید .

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ؛ ماه رمضان فرصت بسیار خوبی برای تغییر در سبک زندگی و ایجاد عادت‌های سالم غذایی است.نکات مهم تغذیه در ماه رمضان

در حالت عادی وقتی روده تمام مواد مغذی را جذب می‌کند ، گلوکز بدن که در کبد و عضلات ذخیره می‌شود منبع اصلی انرژی گرفتن بدن است اما در زمان روزه‌داری که بدن برای چندین ساعت بدون غذا می‌ماند ، ابتدا منبع گلوکز برای تهیه انرژی مصرف می‌شود، بعد از مدتی وقتی منبع گلوکز بدن به پایان رسید چربی‌ها منبع جایگزین تهیه انرژی برای بدن می‌شوند.

از آنجا که روزه گرفتن با طلوع خورشید شروع می‌شود و با غروب آن به پایان می‌رسد، تنها اتفاقی که برای بدن می‌افتد خالی شدن منبع گلوکز است و تنها با غذا نخوردن طی چند روز و هفته است که بدن برای تهیه انرژی به سراغ پروتئین‌ها می‌رود.

روند تغییر سوخت بدن از گلوکز به چربی به آرامی پیش می‌رود به همین دلیل عضلات برای تبدیل پروتئین به انرژی، تحلیل نمی‌روند.

اما تعادل غذا و مایعات دریافتی در ماه رمضان بسیار اهمیت دارد. هرچند کلیه به حفظ آب و نمک بدن کمک می‌کند، اما به هر حال مقداری از آن با عرق کردن از بین می‌رود.

از این رو یک رژیم غذایی متعادل در این ماه شامل مقدار کافی مواد مغذی، آب و املاح است.

اصول تغذیه در ماه رمضان

وعده‌های خود را با سوپ آغاز کنید
وعده‌های غذایی سبک و مغذی مصرف کنید
از مصرف نوشابه های گازدار ، آجیل های شور و گوشت های فراوری شده مانند سوسیس و کالباس خودداری کنید .
پروتئین و کلسیم را فراموش نکنید
خوراکی‌های سرشار از فیبر مانند غلات سبوس‌دار، میوه‌ها و سبزیجات را در برنامه غذایی خود جای دهید .
وعده سحری را از دست ندهید
از نمک و ادویه اضافی بپرهیزید .

در ماه رمضان چه غذا‌هایی بخوریم؟

در طول ماه رمضان باید بیشتر از قبل به نوع غذا خوردن خود اهمیت دهید و مطمئن شوید که از تمام ۵ گروه مواد غذایی برای تعادل و تنوع استفاده می‌کنید. این غذا‌ها شامل موارد زیر می‌شود.

میوه و سبزیجات

گوشت قرمز ، ماهی و مرغ

شیر، پنیر و ماست

چربی‌ها و قند‌ها (این گروه شامل غذا‌های پرکالری است؛ در نتیجه باید مصرف آن‌ها محدود باشد)

کربوهیدرات‌های پیچیده مانند : جو ، گندم ، جو دوسر ، ارزن، سمولینا ، لوبیا ، عدس

نان ، آرد سبوس‌دار و غلات مانند : گندم ، سیب زمینی و برنج

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.