اینجا هفتتپه است؛ پاییز ۱۴۰۱؛ یک سال پس از روزِ تصمیمساز سران قوا برای هفتتپهای که قامتش در سوءمدیریتها خمیده شده بود؛ قامتی که زیر بار هشت سال جنگ تحمیلی هم خم نشده بود.
یکسال پیش در چنین روزی، پس از ماهها اعتراض، با واگذاری هفتتپه به شرکت توسعه نیشکر، لبخند امید بر چهرهی تکیده کارگران نقش بست و نوای زندگی در قدیمیترین نیشکری ایران نواخته شد.
یکسال پس از واگذاری، هفتتپه در مدار امید قرار گرفته و عملیات «کشتِ» نیشکر طبق برنامه در حال انجام است و به گفته دکتر ناصری مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، در یک برنامه از پیش تعیین شده، به سمت «تولید با تمام ظرفیت» پیش میرود.
عملکرد مطلوب مدیریت توسعه نیشکر در بازسازی و خارج کردن قدیمیترین واحد نیشکری از بن بست تولید، عاملی شد تا این واحد نیشکری در خردادماه امسال به صورت کامل به هفت طرح واگذار شود.
حالِ خوب این روزهای هفتتپه
حالِ خوب این روزهای هفتتپه، نتیجه «همراهی» سران قوا و «همدلی» کارگران است؛ دو مولفهای که دکتر عبدعلی ناصری، آن را عاملِ دمیده شدن روح امید در قدیمیترین واحد نیشکری ایران میداند و معتقد است که این همراهی و همدلی، هفتتپه را به روزهای اوج باز میگرداند؛ روزهایی که ترنّم شیرین تولید، خاطرات تلخ گذشته را به طور کامل محو خواهد کرد.
روزی که کارگران میداندار تولید شدند
کارگران، میداندار اصلی بازگشتِ هفتتپه به ریل تولید بودند و به گفته مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر، در یک سال اخیر، با همت و سختکوشی آنها، نفسی تازه در کالبد هفتتپه دمیده شد.
اعتماد به مدیریت هفت طرح، قوّت قلب این کارگران شده بود. قوّتِ قلبی که در هجدهم مهرماه سال گذشته با این جمله دکتر عبدعلی ناصری شروع شد: «کارگران دیگر نگران حقوق نباشند». از آن روز به بعد، نه تنها حقوقها بروز شد بلکه مزایای دیگری همچون بیمه تکمیلی نیز بر آن افزوده شد. امروز در گذر از یکسالگی واگذاری، دیگر دغدغهای به نام حقوقهای معوقه وجود ندارد.
دغدغههای این روزهای هفتتپه
دغدغههای این روزهای هفتتپه، حرکت به سمت تولید حداکثری است و بروز کردن تکنولوژی کارخانه. تکنولوژی به کار رفته در کارخانه شکر هفتتپه به پنجاه سال پیش برمیگردد و به همین دلیل مدیریت ارشد شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، در برنامهای جامع قصد دارد تکنولوژی جدید را جایگزین دستگاههای فرسوده نماید تا نفس تولید باز شود و تولید شکر به حدکثر میزان برسد.
دکتر ناصری از تدوین یک برنامه سه ساله هم خبر داده و اطمینان خاطر داده است که قدیمیترین واحد نیشکری ایران پس از سه سال به ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن شکر خواهد رسید.
روشهای نوین زراعی در مزارع نیشکر هفتتپه
برای رسیدن به چنین ظرفیتی، قرار است در کنار بروز شدن تکنولوژی کارخانه، مزارع نیشکر هم از روشهای نوین زراعی و آبیاری بهرهمند شوند.
به گفته مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر، روشهای زراعی این واحد نیشکری به سال ۱۳۳۸ بازمیگردد و سیستمهای آبیاری، کانالها و تسطیح زمینها همگی مربوط به همان مقطع زمانی است و باید تغییر کند.
برای این تغییر، به دستور دکتر ناصری، تحقیقاتی برای برخورداری از روشهای نوین زراعی در حال انجام است و بخشی از اراضی خسارت دیده نیز با این روشهای نوین، بازسازی شده است.
فرصتهای سرمایهگذاری بیشمار در هفتتپه
سرمایهگذاری و تحول در صنایع جانبی، از دیگر برنامهها برای بازگرداندن نیشکر هفتتپه به روزهای طلایی است. مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر، فرصتهای سرمایهگذاری در این واحد نیشکری را بیشمار میداند و معتقد است که همه برنامهها در سایه همدلی و همراهی به نتیجه خواهد رسید.
امروز ۱۲ ماه پس از واگذاری هفتتپه به هفت طرح، در نتیجه این همدلی و همراهی، روح تازهای در کالبد قدیمیترین نیشکری ایران شده و کام هفتتپه شیرین شده است. با شروع تولید و رسیدن به ظرفیت کامل در سه سال آینده، روزهای شیرینتر از شکر در انتظار هفتتپه است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰