کد خبر : 57050
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 آبان 1404 - 8:28

با هدف ترویج داوری و کاهش اختلافات صنفی و با تفاهم نامه ای میان معاونت حل اختلاف خوزستان و اتاق اصناف:

هیأت‌های صلح ویژه اصناف در خوزستان راه‌اندازی می‌شوند / از تقویت نقش صنوف در پیشگیری از وقوع جرم تا حل مسالمت‌آمیز اختلافات

هیأت‌های صلح ویژه اصناف در خوزستان راه‌اندازی می‌شوند / از تقویت نقش صنوف در پیشگیری از وقوع جرم تا حل مسالمت‌آمیز اختلافات
هیأت‌های صلح ویژه اصناف در خوزستان راه‌اندازی می‌شوند

تفاهم‌نامه‌ای میان معاونت حل اختلاف دادگستری استان خوزستان و اتاق اصناف مرکز استان در راستای ترویج فرهنگ صلح و سازش و کاهش اختلافات صنفی به امضا رسید که بر اساس آن، هیأت‌های صلح ویژه اصناف در سطح بازارهای استان راه‌اندازی خواهند شد.

به گزارش آفتاب کارون، تفاهم‌نامه‌ای میان معاونت حل اختلاف دادگستری استان و اتاق اصناف مرکز استان خوزستان به امضا رسید که بر اساس آن، هیأت‌های صلح ویژه‌ای برای رسیدگی به اختلافات صنفی در سطح بازار و اتحادیه‌های صنفی تشکیل خواهد شد.

این تفاهم‌نامه با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی، ترویج فرهنگ گفت‌وگو، کاهش اطاله دادرسی و استفاده مؤثر از داوری حرفه‌ای در حل‌وفصل اختلافات میان صنوف، توسط حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحمید امانت بهبهانی، معاون قضایی رئیس کل دادگستری و معاون حل اختلاف استان خوزستان و مصطفی پناباد، رئیس اتاق اصناف مرکز استان خوزستان امضا شد.

بر اساس مفاد این تفاهم‌نامه، اتاق اصناف متعهد شده است افراد متعهد، آشنا به فرهنگ صلح و مورد اعتماد را از میان صنوف مختلف شناسایی و معرفی کند، هیأت‌های صلح را از میان این افراد تشکیل دهد، شرط داوری حرفه‌ای را در قراردادهای صنفی نهادینه سازد و گزارش‌های فصلی عملکرد اتحادیه‌ها را به معاونت حل اختلاف ارائه دهد؛ همچنین مقرر شده است دوره‌های آموزشی تخصصی برای اعضای هیأت‌های صلح برگزار شود و اطلاع‌رسانی گسترده‌ای درباره مزایای داوری و شیوه‌های جایگزین قضایی در سطح بازار صورت گیرد.

در سوی دیگر، معاونت حل اختلاف استان نیز موظف است نسبت به صدور ابلاغ رسمی برای اعضای هیأت‌های صلح اقدام کرده، دوره‌های آموزشی تخصصی برگزار کند و از ظرفیت داوران حرفه‌ای دارای پروانه در حل اختلافات صنفی بهره بگیرد.

در مراسم امضای این تفاهم‌نامه، حجت‌الاسلام و المسلمین امانت بهبهانی با اشاره به جایگاه تاریخی و اجتماعی بازاریان خوزستان اظهار داشت: این تفاهم‌نامه، تجلی اراده‌ای مشترک برای پاسداشت این جایگاه و تقویت نقش صنوف در پیشگیری از وقوع جرم و حل مسالمت‌آمیز اختلافات است.

وی با تأکید بر ضرورت تشکیل کارگروه مشترک میان شورای حل اختلاف و اتاق اصناف عنوان کرد: این کارگروه باید با حضور نمایندگان صنوف و اعضای شورا، به‌صورت منظم تشکیل جلسه دهد، مصوبات را پیگیری کند و راهکارهای نو برای سایر استان‌ها ارائه دهد.

امانت بهبهانی همچنین با اشاره به نقش بازاریان در کاهش ورودی پرونده‌های قضایی خاطرنشان کرد: بسیاری از اختلافاتی که ممکن است، ماه‌ها در فرآیند قضایی باقی بمانند با صبر، حلم و بزرگواری بازاریان در هیأت‌های صلح و اتحادیه‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتیجه می‌رسند؛ این ظرفیت مردمی، سرمایه‌ای ارزشمند برای نظام قضایی کشور است.

در ادامه، مصطفی پناباد، رئیس اتاق اصناف مرکز استان خوزستان نیز با ابراز خرسندی از این همکاری، تصریح کرد: این تفاهم‌نامه حاصل پیگیری چندین‌ساله‌ای است که با حمایت و هدایت مجموعه شورای حل اختلاف استان به نتیجه رسید و امروز با همت و اراده مشترک، شاهد آغاز مسیری هستیم که خیر آن به کل استان خواهد رسید.

وی در پایان با تأکید بر ظرفیت بالای صنوف در حوزه صلح و سازش گفت: بازار و اتحادیه‌های صنفی ‌به دلیل ارتباط مستقیم با مردم، ظرفیت بی‌نظیری در حل‌وفصل اختلافات دارند؛ ما آمادگی کامل داریم که در کنار مجموعه شوراهای حل اختلاف، این مسیر را با قدرت ادامه دهیم و الگویی ماندگار برای استان خوزستان رقم بزنیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.