کد خبر : 56710
تاریخ انتشار : یکشنبه 1 تیر 1404 - 11:31

تولید بیش از ۷۰ هزار تن ماهیان گرمابی در خوزستان

تولید بیش از ۷۰ هزار تن ماهیان گرمابی در خوزستان
میزان تولید ماهیان گرمابی استان خوزستان بیش از ۷۰ هزار تن است.
بیش از ۷۰ هزار تن ماهیان گرمابی در خوزستان تولید می‌شود
مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به نقش شهرستان‌های خرمشهر و آبادان در توسعه شیلات استان گفت: میزان تولید ماهیان گرمابی استان خوزستان بیش از ۷۰ هزار تن است.
مرتضی سوری در گفت و گو با ایسنا با اشاره به ظرفیت‌های متنوع شهرستان‌های ساحلی خرمشهر و آبادان اظهار کرد: این دو شهرستان از استعدادهای ویژه‌ای در حوزه تکثیر و پرورش آبزیان برخوردارند؛ در خرمشهر دو مجتمع بزرگ آبزی‌پروری شامل مجتمع پرورش ماهیان گرمابی شهید احمدیان و شهید کامروا فعال است.
وی افزود: در خرمشهر بیش از ۵ هزار هکتار اراضی در قالب ۲۷۳ مزرعه پرورش ماهی وجود دارد و در مجموع در دو شهرستان آبادان و خرمشهر حدود ۲ هزار و ۸۰۸ نفر به صورت مستقیم در زمینه تکثیر و پرورش آبزیان فعالیت می‌کنند.
سوری درباره پرورش میگو در شهرستان خرمشهر بیان داد: پرورش میگو در آب‌های نامتعارف و مزارع انفرادی چند سالی است به صورت پایلوت انجام می‌شود که ظرفیت خوبی برای توسعه این حوزه است؛ در سال گذشته ۳۱۵ تن میگوی مرغوب از ۱۱۰ هکتار مزارع پرورش میگوی خرمشهر برداشت شد.
وی همچنین به کشت تلفیقی آبزی‌پروری با کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد: در این روش کشاورزان و باغداران بدون نیاز به تخصیص آب جدید، از آب کشاورزی در حوضچه‌های ذخیره برای پرورش ماهی استفاده می‌کنند؛ تاکنون در خرمشهر ۶۷ مزرعه کشت تلفیقی فعال است که در سال گذشته ۱۳۷ تن ماهی از این مزارع برداشت شد.
وی افزود: در شهرستان آبادان که در این زمینه پیشرو است، ۱۴۵ مزرعه فعال وجود دارد و ۳۹۱ تن تولید داشته‌اند. همچنین ۲۰ مزرعه پرورش ماهیان گرمابی در آبادان فعال است که ۱۰۸ نفر به صورت مستقیم در آن‌ها مشغول فعالیت هستند.
سوری درباره تاثیر خشکسالی بر منابع آبی و راهکارهای مدیریت آن گفت: امسال با کمبود بارش مواجه شده‌ایم که این موضوع حوزه‌های مختلف از جمله آبزی‌پروری را تحت تاثیر قرار داده است و در کوتاه‌مدت ناگزیر به تغییر روش مدیریت مزرعه‌ها و استفاده از مکانیزاسیون مانند هواده‌ها هستیم تا کیفیت آب مناسب برای زیست آبزیان حفظ شود.
وی افزود: راهکارهایی مانند افزایش بهره‌وری آب، استفاده از بهبوددهنده‌های کیفیت آب، تراکم بهینه آبزیان و سیستم‌های آب چرخشی از جمله اقدامات مهم برای مدیریت منابع آبی است که باید با بازگشت کیفیت آب خروجی به منابع طبیعی همراه باشد.
مدیرکل شیلات خوزستان ضمن ابراز امیدواری از همکاری تمامی ارگان‌های مرتبط استان گفت: با برنامه‌ریزی بلندمدت و بهره‌گیری از الگوهای کشت پیشرفته که توسط موسسه تحقیقات آبزی‌پروری جنوب کشور و اداره کل شیلات خوزستان دنبال می‌شود، می‌توان منابع آبی را مدیریت و شرایط آبزی‌پروری را توسعه بخشید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.